těžba diamantů

Diamanty se dnes těží v hlubinných i povrchových dolech Afriky, Kanady a Ruska. Těžbu i obchod s diamanty kontroluje britská DE BEERS a ruská ALROSA.

zpracování a certifikace

Investiční diamanty jsou vybroušené surové diamanty vysoké kvality, mezinárodně certifikované. Oceňují se podle standardu RAPAPORT, New York.

prodej diamantů

Přírodní broušené diamanty s HRD, GIA certifikáty. Zcela anonymní, nejkompaktnější forma bohatství. Investiční diamanty včetně raritních barevných diamantů.

prodej smaragdů

Investiční smaragdy se švýcarskými certifikáty SSEF jsou výnosnější investicí než diamanty. Smaragdy jsou dodávány přímo  z Kolumbie systémem „Mine to Market“.


Článek: prodej diamantů... 9. 7. 2013

investiční diamanty

Investiční diamanty jsou nejkompaktnější, mobilní formou koncentrovaného bohatství. Chrání peníze před inflací, jsou perspektivní i bezpečnou investicí. V časech periodických hospodářských otřesů, kdy kolabují banky či investiční společnosti, kapitálové turbulence mění akcie v bezcenné papíry, si diamanty svoji hodnotu stále uchovávají a s ledovým klidem představují žádoucí alternativu ochrany majetku vlastníka i jeho potomků. Diamanty svým majitelům přinášejí také radost a potěšení. Diamanty mají malou velikost a hmotnost, lze je snadno přenášet a ukrývat, nejsou detekovatelné žádnými bezpečnostními systémy kontroly pohybu zboží a osob. Jejich vlastnictví je anonymní a nepodléhá žádné evidenci ani identifikaci majitele. Diamanty jsou raritní; čím dražší a vzácnější je diamant, tím snáze se prodává (diamantový paradox). Očekává se, že velké kvalitní diamanty zvýší svoji hodnotu o 25 – 50% během příštích 5 let. Od roku 1938 ceny investičních diamantů meziročně stouply v průměru o 13,8%; od roku 1959 v průměru o 15%. Cena jednokarátového diamantu D / IF za uplynulých 50 let vzrostla více než desetinásobně. Od roku 1970 modré diamanty zdvojnásobily svoji cenu pravidelně každých pět let; růžové diamanty za 6–7 let. Nejčastěji položenou otázkou je, jakou výši finančních prostředků je vhodné uložit do diamantů, a do jakých. Výše investice závisí na osobním rozhodnutí a záměrech investora, nicméně k nákupu lze doporučit část z finančních prostředků, určených ke stabilní, konzervativní investici s dlouhodobým časovým horizontem (5 let a více). Za tuto sumu je vhodné nakoupit nejvíce poptávané diamanty, to znamená kameny ve vysokých čistotách a barvě (dle příslušných klasifikačních stupnic) o hmotnostech 1 karát a výše, přirozeně s mezinárodními certifikáty. U těchto diamantů je cenový nárůst nejvyšší. Jejich světové zásoby významně ubývají a poptávka po nich stále stoupá. Minimální částka, se kterou lze učinit dobrý investiční obchod, se pohybuje cca od 150 tisíc Kč, podle velikosti a kvality diamantu. DIAMOND TRADE CENTER a.s. prodává vysoce kvalitní, investiční, mezinárodně certifikované diamanty, v drtivé většině přímo od těžební a zpracovatelské společnosti. Díky tomu nabízí svým klientům přírodní broušené diamanty v investiční kvalitě pod hladinou ceníku RAPAPORT DIAMOND REPORT (USA). Výše slevy z ceny drahokamů záleží na množství a konkrétních parametrech diamantů.

Aktualita 8. 12. 2013

Tvrdý úder obchodu se zlatem

Finanční podvod energetického gigantu Enron před více než deseti lety odstartoval řadu podobných případů. Jednalo se o falešné účetní nadhodnocování firemních zisků a po provalení aféry na přelomu let 2001 a 2002 odcestovala společnost Enron do učebnic dějepisu. Možná, že i americká komoditní burza COMEX je na nejlepší cestě zařadit se rovněž k největším finančním skandálům v historii ekonomiky. COMEX je založen na obchodování se zlatem, s future kontrakty. Investoři nakupují zlato s dodáním v předem určenou dobu a za předem určenou cenu. Než dojde k samotné dodávce zlata, přeprodají kontrakt dále. K fyzické dodávce zlata tak obvykle vůbec nedojde. Každý se tak vlastně snaží vydělat na zlatě bez zlata. Na COMEXU je aktuálně otevřeno téměř 400 tisíc kontraktů na zlato. Jeden kontrakt znamená 100 uncí, jedná se tedy téměř o 40 milionů uncí zlata. Problémem může být fakt, že burza má momentálně skladem jen asi sedm milionů uncí. Pokud by všichni majitelé trvali na dodržení smluvních kontraktů a čekali na fyzickou dodávku zlata, uspokojena by byla jen malá část dodavatelů. Následné zhroucení trhu se zlatem by mohlo vyvolat hotové tsunami s katastrofálními následky. Členy burzy COMEX  jsou největší americké banky. Informací o úbytku  skutečných zásob zlata členů COMEXU přibývá. Statistika  mluví jasně, propad ceny zlata je pravidelně doprovázen propadem zásob fyzického zlata v trezorech členů COMEXU. Například bance JPMorgan se na podzim 2013 propadly fyzické zásoby zlata z 99 na pouhých 13 tun.

zdroj :  EURO, listopad 2013